Manji broj gostiju na našoj destinaciji

Posećenost Subotice i Palića za vreme praznika s obzirom na trenutnu situaciju manja je u odnosu na prethodne godine, kažu iz Turističke organizacije grada Subotice.

Vreme novogodišnjih i božićnih praznika je period kada je naša destinacija veoma posećena, te je decembar mesec, mesec kada je turistički promet među boljima u odnosu na celu godinu, objašnjavaju iz Turističke organizacije grada. Prošle godine turisti su dolazili u manjoj meri, tačnije promet nije bio kao i prethodnih godina s obzirom na trenutnu situaciju.

Subotica i Palić za prvih 11 meseci 2020.godine prema statističkim podacima, imaju manji pad posećenosti u odnosu na druge destinacije u Republici, te mnogo bolje rezultate kada je reč o broju noćenja i dolazaka. Kada je reč o turizmu u 2021.godini, predviđanja su da će se situacija od marta vraćati u normalu, kažu iz Turističke organizacije.

Iz Turističke organizacije grada ističu da je prosek ostajanja na destinacijama u toku 2020.godine veći nego ranijih godina, što je svakako pozitivno s obzirom na trenutnu situaciju.