Manje osoba sa problemom zavisnosti na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice

U prvih šest meseci ove godine je od zavisnosti od psihoaktivnih supstanci na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice lečeno 9 pacijenata, što je manje u odnosu na raniji period kažu u Bolnici. Psihijatri ističu da je važno da osoba prizna da ima problem, kako bi lečenje bilo uspešno.

 

Od početka ove godine do juna je na Odeljenju psihijatrije subotičke Opšte bolnice od zavisnosti od psihoaktivnih supstanci lečeno 9 pacijenata, što je po rečima načelnika Službe za psihijatriju manje u odnosu na raniji period.

Od ukupnog broja pacijenata na Odeljenju psihijatrije u subotičkoj Bolnici je oko 25% pacijenata koji su se u prvih šest meseci ove godine lečili od alkoholizma. Ovaj broj je uobičajen, poručuje dr Šagi.

Psihijatri ističu da je važno da osoba shvati da se ne može sama izlečiti od bolesti zavisnosti, već je neophodno obratiti se stručnjaku za pomoć. Prvi korak ka izlečenju je spoznaja da problem postoji.

Stručnjaci ističu da podrška sredine važna, posebno kada je reč o prepoznavanju problema. Signal da se treba obratiti stručnjaku za pomoć je kada određena zavisnost ometa osobu u svakodnevnom životu.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime