Manje kovid pozitivnih u odnosu na početak meseca

Prema podacima iz Kovid- respiratorne ambulante Doma zdravlja smanjen je broj kovid pozitivnih Subotičana u odnosu na početak januara kada je beleženo oko 150 pozitivnih nedeljno, sada je taj broj 65.

Ovog ponedeljka manje pacijenata nego što je uobičajeno za početak radne nedelje u Kovid- respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici. Podaci ove zdravstvene ustanove pokazuju da je sa oko 150 kovid pozitivnih Subotičana koliko je registrovano početkom januara, taj broj tokom prošle nedelje opao na 65. Broj pregleda u ovoj ambulanti i dalje je velik i kreće se nedeljno između 850-870.

Među onima koji svakodnevno traže pomoć lekara u Kovid ambulanti Doma zdravlja je dosta naših sugrađana koji su negativni na kovid virus. Po rečima lekara, oni se javljaju sa gotovo istom simptomatologijom kao i oni koji su pozitivni na korona virus: povišena temperatura, kašalj, nedostatak vazduha, bol u grudima i u mišićima, slabost i ubrzano zamaranje.

Kovid- respiratorna ambulanta Doma zdravlja od ponedeljka do petka radi od 7-17 časova, dok su za dane vikenda vrata ove ambulanmte otvorena od 7-14 časova za sve sugrađane sa respiratornim problemima.