понедељак , 25 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Male mature će biti

Male mature će biti

Male mature će biti, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da nema racionalnog razloga da se završni ispit ne organizuje.

On je za Tv Pink rekao da je ministarstvo u stalnim konsultacijama sa nadležnim zavodima i podsetio da je mala matura kruna osmogodišnjeg školavonja i sertifikacija stečenog znanja.

„Upravo bi to dovelo do manjkavosti u sertifikacviji stečenog znajna u osnovnim školama koje se stiče osam godina. To je krajnja objektivna ocena znanja. Nije osam godina bila korona“, naveo je Ružić.

Upitan da li će đaci zbog epidemije i nastave na daljinu imati „rupe u znanju“, Ružić je rekao da nijedna generacija neće i nesme biti izgubljena, a da je mlađa populacija adaptabilnija i da su se lako prilagodili učenju uz pomoć savremenih tehnologija.

Na pitanje da li će se redukovati nastavni program, jer je ranije krenuo zimski raspust, Ružić je rekao da je redukovanje moguće do 20 odsto, ali da postoji autonomija, da nastavnici i učitelji treba da budu inventivni, a sve u skladu sa pravilnicima i programima i planovima rada.

Ministar je naveo da su jasno definisane i izmene i dopune Pravilnika o ocenjivanju u odnosu na broj ocena za nastavne predmete i da je sada moguće da se izvede zaključna ocena ukoliko učenik ima manje od četiri ocene, odnosno manje od dve ocene u zavisnosti od fonda časova.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u vrtiće PU “Naša radost” moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu

Od ponedeljka neće biti potrebna potvrda o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu kao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *