Lutkarska sekcija u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“

U Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“ od ove godine postoji lutkarska sekcija koju vode nastavnica srpskog jezika i književnosti Milanka Stankić i učiteljica Snežana Radaković. Učenici drugog razreda koji sada pohađaju sekciju nastupili su na Festivalu lutkarskih sekcija u Novom Sadu.

Učenici sa kojima smo razgovarali su članovi ekipe lutkarske sekcije ,, Koračko“. Rekli su nam da su tokom pripreme predstave nauči mnogo novih i zanimljivih stvari kao i da im se rad sa lutkama mnogo dopada.

Ekipa ,,Koračko“ koja trenutno broji šest članova nastupila je na festivalu lutkarskih sekcija u Novom Sadu što je bio prvobitan cilj okupljanja, ali nakon tog konkursa lutkarska sekcija nastavila je sa radom uz veliku podršku roditelja i svih zaposlenih u školi. Predstava pod nazivom ,,Kompost nije kompot“ je prema mišljenju nastavnice Milanke Stankić način da se deca upoznaju sa lutkarstvom, da se nastava prezentuje na zanimljiviji način i da se deca nastupima osposobe za lakši javni nastup, a da se izvođenjima predstava u humanitarne svrhe nauče i da pomažu drugima.

Predstava ,,Kompost nije kompot“ je adaptirana basna o rodi i lisici, autor teksta i pesme koja se izvodi tokom predstave je Milanka Stankić, a scenografiju i maske za predstavu je napravila Snežana Radaković Iz lutkarske sekcije poručuju da se pripremaju za naredni konkurs koji će biti održan u aprilu.