Lokalna samouprava dobila računarsku opremu i licencu za AgroLIFE aplikaciju

Predstavnicima lokalne samouprave danas je zvanično uručena računarska oprema, kao i licenca za AgroLIFE aplikaciju, nabavljenu za potrebe Grada i Odeljenja za poljoprivredu. Vrednost opreme iznosi 478.000 dinara, a donirali su je predstavnici NALED-a.

Računarska oprema donirana je u okviru regionalnog projekta “Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem”, koji se sprovodi pored naše države, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Projekat je podržan od Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a sprovode ga NALED, TeleGroup i GIZ. Kako navodi Stefanos Jokić, koordinator za regionalni razvoj ispred NALEDA, cilj jeste unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava za digitalno upravljanje poljoprivrednim zemljištem.

Ukupno su donirana tri laptopa i dva desktop računara. U našem gradu je registrovano 6.548 poljoprivrednih gazdinstava, od kojih će većina verovatno biti korisnici ove aplikacije, koja će im znatno unaprediti poljoprivrednu proizvodnju, rekao je član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić.

Subotica je jedna od pet lokalnih samouprava u Srbiji koja učestvuje u ovom projektu.