Likovni konkurs „Kolevke“ za decu uzrasta do 10 godina

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ raspisao je likovni konkurs pod nazivom „Jelka mojih snova“. Konkurs je otvoren do 15. januara naredne godine, a namenjen je predškolskim ustanovama, osnovnim školama od prvog do četvrtog razreda, institucijama, udruženjima i pojedincima.

Svaki autor može da pošalje samo jedan rad, a moguće je korišćenje svih likovnih tehnika, materijala i formata po izboru. Na poleđini svakog rada čitkim slovima treba da bude napisano ime i prezime autora, uzrast, naziv udruženja, institucije ili škole, kao i ime i broj telefona kontakt osobe.

Radove je potrebno fotografisati i poslati putem mejla na [email protected] ili aplikacije Viber na telefon 063/108-93-12. Prispele radove ocenjivaće stručni žiri, a 50 najboljih biće izloženo 7. februara naredne godine povodom Međunarodnog dana života. Prva tri rada po izboru žirija biće nagrađena vredim nagradama.

Ove godine se obeležava i jubilarna, 15. izložba slika Borisa Hrnjaka, mladića sa Daunovim sindromom, korisnika Dnevnog boravka za umereno i teže mentalno nedovoljno razvijena lica pri Domu „Kolevka“. 

Njegove slike krase zidove ministarskih kabineta, institucija, galerija u Srbiji i zemljama u okruženju.