Likovna sekcija u okviru „Družionice“

Trideset talentovanih osnovaca letnji raspust provodi crtajući na likovnoj sekciji, koja se održava na Otvorenom univerzitetu,a u sklopu projekta „Družionica“, koji je podržao i Grad Subotica. U okviru „Družionice“, pored likovne sekcije organizuje se i pet drugih radionica, a sve su besplatne.

Deca, koja pohađaju likovnu radionicu, ističu da im je veoma zabavno, te dodaju, da su naučili da slikaju u različitim tehnikama. Mnogi od njih voleli bi da i sledeće godine učestvuju u ovoj radionici.

Voditeljka likovne radionice Sofija Simić navodi da se trudi da ove radionice deci učini što zanimljivijim, a uvek se isprobavaju nove tehnike i to one koje ne rade u školama. Deca se na časovima opuštaju, ali i iskazuju mišljenja i osećanja.

Sve slike, koje deca izrade na radionicama, izlažu se. Prva izložba održana je u okviru Noći muzeja, a radovi dece koja su pohađala radionice tokom leta biće izloženi u okviru Dečije nedelje. U toku su prijave za oktobarske radionice, a svi zainteresovanui osnovci mogu da se prijave u info kancelariji na Otvorenom univerzitetu.