Lidl: sutra konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca

Kompanija Lidl Srbija objavila je da će sutra raspisati konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije. Lidl će operativno poslovanje početi tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem izmedu 10 i 20 prodavnica, navodi se u saopštenju ove kompanije.
Lidl će raspisati konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.
Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 radnika, Lidl će u svakom od pomenutih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.
„Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu “svaki minut se plaća““, ističe se u saopštenju.
Objašnjavaju da se raspisivanjem ovog konkursa započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.
„Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem“, poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija, Martina Petrović.
Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta – karijera.lidl.rs.
Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.
U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, dodaju, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe.
„U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad“, zaključuje se u saopštenju.