Lepo vreme izmamilo bicikliste na ulice

Pored najmlađih lepom vremenu obradovali su se i biciklisti kojih je sve više na ulicama grada. Oni koji nemaju sopstveni bicikl uskoro će biti u prilici da ga iznajme, jer za nekoliko dana startuje i „SU-BIKE“ sezona. Iz komunalne inspekcije podsećaju građane da je vožnja zabranjena u pešačkim zonama, a za nepoštovanje ove odluke biciklisti će morati da plate kaznu u iznosu od 5 000 dinara.

Dok stariji bicikl najčešće koriste kao prevozno sredstvo, deci vožnja predstavlja pravo uživanje i zabavu. Sa lepim vremenom biciklista je sve više na ulicama grada, a oni koji ovo prevozno sredstvo koriste decenijama ističu da vožnja bicikla doprinosi očuvanju kondicije, zdravlja, ali i zaštiti životne sredine.

Za one koji nemaju sopstveni bicikl uskoro će biti u prilici da ga iznajme, jer za nekoliko dana počinje „SU-BIKE“ sezona. Podsećamo da u gradu postoji pet stanica na kojima je moguće iznajmiti bicikl i to kod Otvorenog univerziteta, u Dudovoj šumi, na Paliću, Prozivci i Buvljaku. Cena usluge ostaće ista kao i prethodnih godina, odnosno 20 dinara po satu ili sto dinara po danu. Oni koji će po prvi put koristiti „SU-BIKE“ usluge moraće da naprave karticu.

Iz komunalne inspekcije opominju  da je vožnja u pešačkim zonama zabranjena, a krajem prošle godine doneta je nova Odluka o pešačkim zonama i vođenju teretnog saobraćaja kroz naseljena mesta na teritoriji Grada kojom su definisane pešačke zone, kao i sam način kažnjavanja.

Saobraćajne površine u kojima je zabranjena vožnja su: Korzo, Ulica Matije Korvina (od Korzoa do Vase Stajića), Trg republike, Trg slobode, Trg cara Jovana Nenada, Ulica Vladimira Nazora (od Nušićeve do Korzoa), Ulica Ive Vojnića, šetalište na Aleji maršala Tita, šetalište na Prozivci oivičeno ulicama Nade Dimić, Braće Radića, Bajnatska i Pazinska, kao i šetalište uz obalu Palićkog jezera.