среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / Ledena kiša

Ledena kiša

Tokom dana padala je ledena kiše. Meteorolozi poručuju da će se ledena kiša, koja može biti opasna ukoliko su padavine intenzivnije i vremenski duže traju, na teritoriji našeg grada zadržati samo danas te nema razloga za zabrinutost.

Građani sa kojima smo razgovarali rekli su nam da se kreću otežano i polako jer su ulice klizave i zaleđene. Među njima su se našli i vozači koji su napomenuli da je lakše kretati se kolima nego peške i pohvalili rad zimske službe.

Prema rečima Slobodana Sovilja, meteorologa u Republičkom hidrometeorološkom zavodu pojava mešovitih padavina je registrovana tokom noći na području Severnobačkog okruga, a u jutarnjim časovima došlo je do pojave slabog snega koji se pretvorio u kišu koja se ledi pri tlu. Nakon jednodnevne ledene kiše očekuju se nagle promene vremena i snežne padavine, koje se neće zadržavati zbog blage zime, poručuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Stručnjaci kažu da se ledena kiša na području našeg grada neće dugo zadržati, ali savetuju da tokom današnjeg dana smanje kretanje, a učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatna opreznost. Moguće je javljanje intenzivnijih meteoropatskih reakcija jer se za vikend očekuje toplije vreme i temperature iznad proseka za ovo doba godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *