Lazić: U Opštinu Mali Iđoš za više od godinu dana uloženo blizu milion evra

Kako se Yu eco televizija gleda u većem delu Vojvodine, na zahtev gledalaca, u našim informativnim emisijama u narednom periodu emitovaćemo priloge o uslovima života i aktuelnostima u gradovima i opštinama širom pokrajine. Ove nedelje naša ekipa obišla je opštinu Mali Iđoš za čiji razvoj je u proteklih nešto više od godinu dana uloženo oko milion evra. Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave sa svim nivoima vlasti ova opština počela je da se razvija, a u planu su i veliki projekti poput izgradnje opštinske industrijske zone i fabrike vode, poručio je predsednik ove opštine Marko Lazić. Izdate su i građevinske dozvole za izgradnju prečistača otpadnih voda i magistralnog kolektora kroz celu opštinu, poručio je predsednik opštine Marko Lazić.

Predstavnici Opštine Mali Iđoš istakli su da imaju dobru saradnju sa republičkom i Pokrajinskom vladom. Pokrajinska vlada izdvojila je značajna sredstva za obnovu ti predškolske ustanove i jednu školu na teritoriji ove opštine. Zahvaljujući tim sredstvima mališanima su omogućeni kvalitetniji uslovi za učenje i druženje.

 Zajedničkim naporima predstavnika opštine i privrednika uskoro će započeti projekat popunjavanja rupa na ulicama u Lovćencu. Ulice Narodnog fronta, JNA i Jožef Atile već su asfaltirane. U toku je i rekonstrukcija kružnog toka kod Feketića koji je izgrađen pre sedam godina, rasveta je već postavljena, a ubrzo će kompletni radovi biti završeni, navode iz opštine.