Kvalitet i temperatura vode na bazenu na Prozivci je na zadovoljavajućem nivou

Kvalitet vode na bazenu na Prozivci u potpunosti je zadovoljavajući, poručuju iz uprave SRC Prozivka. Takođe, napominju da temeratura vode koja se kreće u rasponu od 26 do 27 stepeni odgovara svim standardima. Kontrola kvaliteta vode vrši se svaki dan od strane radnika zaposlenih na bazenu Prozivka, a i dva puta nedeljno od strane Zavoda za javno zdravlje.

Stalni posetioci bazena na Prozivci tvrde da su veoma zadovoljni temperaturom vode, takođe ističu i da su higijenski uslovi na izuzetno dobrom nivou. Vladimir Veličković trudi se da na plivanje dolazi što češće, kaže da mu u bazenu nikada nije hladno, te da redovno dovodi i svoje dete.

Iz SRC Prozivka navode da se temperatura vode u velikom bazenu, koji je namenjen za sportiste i rekreativce, konstantno kreće u rasponu od 26-28 stepeni, u zavisnosti od doba godine, dok se u malom bazenu, koji je namenjen za decu i neplivače, temperatura vode kreće od 28 do 29 stepeni. Takođe, navode kako se kvalitet vode redovno kontroliše i da je na zadovoljavajućem nivou.

Iz SRC „Prozivka“ poručuju i da su zbog pritužbi pojedinih građana odlučili da se temperatura vode razlikuje u malom i velikom bazenu, te da na takav način izađu u susret sportistima i rekreativcima kojima odgovara niža temperatura, ali i onim građanima kojima odgovara viša temperatura vode.