Kuglaši Spartak 024 kandidati za ulazak u Super ligu

Subotica je nekada bila glavni kuglaški centar u našoj zemlji.
Pored kuglašica i kuglaša Pionira, koji su dominirali ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni, u našem gradu sportova, bilo je još mnogo fabričkih kuglaških klubova, koji su se nadmetali u raznim ligaškim i sindikalnim rangovima takmičenja, a u gradu je, bez ikakvih problema, funkcionisalo dvanaest kuglana.
Iako u, ovom momentu, kod nas više ne postoji ni jedna adekvatna kuglana, u kojoj bi se moglo organizovati neko veće nadmetanje, Svetska kuglaška federacija ozbiljno razmatra mogućnost da se baš u Subotici, 2020. godine, organizuje Svetsko prvenstvo za kuglaše u konkurenciji seniora, juniora i kadeta.
Velike zasluge za to pripadaju i našem sugrađaninu Jovanu Kerečkom, koji već deset godina uspešno nastupa za kuglaše beogradske Crvene zvezde, a član je i delegacije državne kuglaške reprezentacije.

Iisključivo zbog finansijskih problema, u Subotici, u ovom momentu, funkcioniše samo jedan kuglaški klub, a to je Spartak 024, koji ima 14 aktivnih članova, među kojima se, naročito, ističe mladi Alen Kujundžić.
Ova ekipa, zbog nedostatka adekvatne kuglane u gradu, prinuđena je da na treninge, svakodnevno, odlazi u privatnu kuglanu u Bačkoj Topoli, ali uprkos tome, pored novosadske Vojvodine, važi za glavnog favorita za osvajanje titule prvaka u Prvoj saveznoj ligi – grupa Vojvodina, a, samim tim, i za najozbiljnijeg kandidata za ulazak u viši rang takmičenja – u Super ligu Srbije.