„Kretanjem do zdravlja“

Fizička aktivnost važna je za očuvanje celokupnog zdravlja, jer utiče kako na kvalitet tako I na dužinu života, poručuju stručnjaci uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti.
Fizička neaktivnost sve je zastupljenija u opštoj populaciji, a posebno zabrinjavajući podatak je, da je sve manji broj aktivne dece, poručili su stručnjaci.
Uticaj fizičke aktivnosti od posebnog je značaja za opšte zdravlje čoveka. Redovna, umerena i prilagođena fizička aktivnost doprinosi optimalnom zdravlju, navode iz Zavoda za javno zdravlje.
U fizičku aktivnost spada svako kretanje tela koje dovodi do potrošnje energije ili sagorevanja kalorija. Jedan od načina negovanja zdravog stila života i praktikovanje zdravih navika je i pešačenje. Subotičani u sklopu aktivnosti Planinarskog kluba “Spartak” mogu da praktikuju pešačenje u lokalnom okruženju.
Međunarodni dan fizičke aktivnosti će biti obeležen na sportskim terenima OŠ “Jovan Mikić”. Ova škola učestvuje četvrtu godinu zaredom u obeležavanju ovog dana, a cilj je da učenici formiraju i zadrže zdrave navike i bave se fizičkim aktivnostima.
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti sutra će biti održana promotivna sportska akcija “Kretanjem do zdravlja”. Na sportskim terenima OŠ”Jovan Mikić” biće održana brojna sportska dešavanja u kojima će učenici zajedno sa prof. fizičkog vaspitanja aktivno učestvovati. Tim povodom volonteri Crvenog krsta demonstriraće pružanje prve pomoći kod sportskih povreda, a priliku da pruže prvu pomoć imaće i učenici.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime