Do kraja jula biće isporučen ogrev svima koji su ga nabavili preko Gradskog udruženja penzionera

Ostale su još male količine ogreva koji se može kupiti preko Gradskog udruženja penzionera. Iz ovog Udruženja kažu da će ogrev biti isporučen svima do kraja jula. Svi zainteresovani mogu da se prijave na i za odmaralište koje ovo Udruženje ima u Soko banji.

U Gradskom udruženju penzionera kažu da su ostale male količine ogrevnog materijala, koji se preko njihovog udruženja može nabaviti na 9 mesečnih rata. Do sada je ogrev poručilo njih 797 što je oko 3240 kubika odnosno tona ogreva. Udruženje penzionera ogrev nabavlja direktno od rudnika, pa je cena tone sušenog uglja 13.400 dinara, sirovog uglja 6800, dok je kubik drva 6300 dinara.Iz Udruženja kažu da je većina ogreva več isporučena, a da će ga do kraja jula dobiti svi.

Gradsko udruženje penzionera ima svoj objekat u Soko banji. Ovo odmaralište raspolaže sa 40 ležajeva, a na raspolaganju je članovima udruženja do oktobra. Svi koji su zainteresovani mogu boraviti u banji, a cena sa prevozom za 10 dana iznosi 8800. dinara. Udruženje svojim članovima omogućava da ovaj odmor plate na 5 mesečnih rata.

Gradsko udruženje penzionera broji 16.000 članova. Osnovano je 1946. godine, a članovi Udruženja aktivni su u mnogobrojnim sekcijama među kojima se ističe slamarska i sekcija šaha.