Kraj školske godine i za učenike srednjih škola

Za učenike srednjih škola danas je bio poslednji nastavni dan. Zvanično, letnji rasput počinje u ponedeljak 24. juna, a naredne školska godina počinje u ponedeljak 2. septembra.

Đaci sredjih škola koji nisu maturanti, danas su poslednji put seli u đačke klupe u školskoj 2023/2024. godini. Kao i većina njihovih kolega iz ostalih srednjih škola i učenici Srednje medicinske škole sa kojima smo razgovarali, sa nestrpljenjem očekuju raspust i odmor od školskih obaveza.

Učenici i nastavnici Srednje medicinske škole ovu školsku godinu završavaju zadovoljni- nizom uspeha u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Osim učešća na mnogobrojnim takmičenjima, đaci su boravili i u stručnim posetama u zemlji i inostranstvu. Učenici i nastavnici su posetili Klinički centar Vojvodine, Institut u Sremskoj kamenici, izložbe u Budimpešti, Sajam knjiga, maturska ekskurzija u Italiji i tako dalje.

Letnji raspust za učenike srednjih škola po kalendaru obrazovno- vaspitnog rada zvanično počinje u ponedeljak 24. juna, a naredna školska godina počinje u ponedeljak 2. septembra.