Kraj grejne sezone u JKP „Subotička toplana“

Grejna sezona zvanično je završena, poručuju iz JKP “Subotička toplana” i dodaju da je ona protekla bez zastoja i havarijskih incidenata. Grejna sezona koja je iza nas spada u red prosečnih, a prosečna temperatura iznosila je 5,1 stepen.
Tokom grejne sezone bilo je 55 hladnih dana, kada se temperatura spuštala ispod 0 stepeni i 12 ledenih dana, kada je temperatura tokom celog dana bila ispod 0. Prosečna cena po kvadratnom metru za proteklu sezonu iznosila je 72 dinara po metru kvadratnom.
U proteklih 12 meseci na adresu „Subotičke toplane“ stiglo je 138 reklamacija, a od toga samo mali procent reklamacija je bio opravdan, navode nadležni iz preduzeća.
Posle grejne sezone u “Subotičkoj toplani” na redu su remontne aktivnosti. Plan remonta sačinjen je još tokom grejne sezone, a tada je odrađen i veći deo dijagnostičke faze remontnih aktivnosti. Izvođačka faza remonta počinje nakon prvomajskih praznika i trajaće do polovine septembra.
Prošle grejne sezone oko 60 korisnika isključilo se sa sistema daljinskog grejanja, što je, kako kažu iz „Toplane“, najmanji broj podnetih zahteva u poslednjih nekoliko godina, a „Subotička toplana“ ima oko 10 650 korisnika.