Kraća polemika na sednici Skupštine grada oko izrade plana razvoja turizma

Na redovnom 22. zasedanju Skupštine grada odbornici su većinom glasova i za svega sat vremena usvojili sve tačke dnevnog reda, među kojima i tačku o pokretanju izrade Plana razvoja turizma za period od 2023. do 2025. godine, koji treba da bude završen i usvojen do kraja godine.

Od šest tačaka koje su se našle pred odbornicima, kraća polemika povela se oko druge tačke – Programa razvoja turizma Subotice, koji se radi u skladu sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije za period od 2016. do 2025. godine. Opozicija nije podržala ovu tačku, izražavajući sumnje u to na koji način će program biti realizovan. Iz Pokreta građanske Subotice smatraju da poseban akcenat treba staviti na temu Akva parka na Paliću, projekta od kojeg se puno očekivalo i koji bi podigao turističku scenu Palića.

Za izradu ovog programa formiraće se Koordinaciono telo za pripremu, praćenje i izveštavanje o realizaciji. Metodologiju za izradu ovog Programa pripremiće Regionalna razvojna agencija “Panonreg”, koja će za Koordinaciono telo obavljati i stručne, administrativne i operativne poslove. Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, navodi da iako je zadatak opozicije da kritikuje, ipak treba baratati činjenicama.

Osim ove tačke, usvojena je i Odluka o dodeli priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“, čiji su ovogodišnji dobitnici Žolt Herceg, dokumentarista i reporter Pannon televizije i Tamara Kucor, kustoskinja u Savremenoj galeriji.