уторак , 5 јула 2022
Naslovna / Društvo / Kraća polemika na sednici Skupštine grada oko izrade plana razvoja turizma

Kraća polemika na sednici Skupštine grada oko izrade plana razvoja turizma

Na redovnom 22. zasedanju Skupštine grada odbornici su većinom glasova i za svega sat vremena usvojili sve tačke dnevnog reda, među kojima i tačku o pokretanju izrade Plana razvoja turizma za period od 2023. do 2025. godine, koji treba da bude završen i usvojen do kraja godine.

Od šest tačaka koje su se našle pred odbornicima, kraća polemika povela se oko druge tačke – Programa razvoja turizma Subotice, koji se radi u skladu sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije za period od 2016. do 2025. godine. Opozicija nije podržala ovu tačku, izražavajući sumnje u to na koji način će program biti realizovan. Iz Pokreta građanske Subotice smatraju da poseban akcenat treba staviti na temu Akva parka na Paliću, projekta od kojeg se puno očekivalo i koji bi podigao turističku scenu Palića.

Za izradu ovog programa formiraće se Koordinaciono telo za pripremu, praćenje i izveštavanje o realizaciji. Metodologiju za izradu ovog Programa pripremiće Regionalna razvojna agencija “Panonreg”, koja će za Koordinaciono telo obavljati i stručne, administrativne i operativne poslove. Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, navodi da iako je zadatak opozicije da kritikuje, ipak treba baratati činjenicama.

Osim ove tačke, usvojena je i Odluka o dodeli priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“, čiji su ovogodišnji dobitnici Žolt Herceg, dokumentarista i reporter Pannon televizije i Tamara Kucor, kustoskinja u Savremenoj galeriji.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.