I košarkaši „Spartaka“ vraćaju se svojim svakodnevnim obavezama

Iako se o nastavku košarkaških takmičenja u našoj zemlji, još uvek, ništa konkretno ne zna, igrači Muškog košarkaškog kluba „Spartak“ ponovo su se okupili u Hali sportova, gde su, posle dvomesečne pauze, nastavili svoj uobičajeni trenažni proces. Pod dirigentskom palicom trenera Blagoja Ivića, Subotičani svakodnevno treniraju u manjim grupama, a, pored proslavljenog košarkaškog reprezentativca Srbije Nikole Kalinića, u potrazi za novim angažmanom, njima su se pridružila još i dvojica nekadašnjih članova „Spartaka“: Aleksandar Sokolović i Luka Igrutinović.

Prinudna pauza u takmičarskoj sezoni 2019/2020. godine, koja je usledila zbog pandemije korona virusa, košarkaše „Spartaka“ zatekla je u samom finišu drugoligaške trke za bodove, pošto je do, zvaničnog završetka šampionata, ostalo da se odigraju još samo četiri kola.

U konkurenciji 14 ekipa, subotički košarkaši tada su bili pozicionirani na sredini tabele i cilj im je bio da, uprkos brojnim kadrovskim problemima, sa kojima su se tada suočavali, izbore opstanak u Drugoj ligi Srbije i da pokušaju da što bolje uigraju svoj mladi tim za narednu takmičarsku sezonu.

Iako je za košarkaše izuzetno teško da sprovode treninge u individualnim kućnim uslovima, momci „Spartaka“, i za vreme izolacije, ipak, su, u svojim domovima, radili neke kondicione vežbe, koje su im, koliko-toliko, pomogle da zadrže određeni nivo forme.

Sada kada su opet na okupu, u cilju zaštite, primorani su da rade u manjim grupama i uz propisane mere dezinfekcije, ali to ih ni malo ne sprečava da postavljene zadatke odrađuju maksimalno odgovorno i savesno.

U iščekivanju zvanične odluke nadležnih organa Košarkaškog saveza Srbije o nastavku takmičenja u domaćim košarkaškim ligama, Subotičani će se truditi da svoje mlade i već afirmisane igrače, kao što su: Filip Barna,Aleksa Kuridža, Dušan Simjanovski i Stefan Bijelić, uz iskusnog kapitena Zorana Krstanovića, održe na okupu i da, uz dva adekvatna pojačanja, maksimalno spremno dočekaju novu prvenstvenu sezonu, u kojoj imaju ambicije da svoje brojne navijače obraduju dobrim igrama i zapaženim rezultatima.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime