Košarkaši Spartaka su se vratili na pobednički kolosek

Predvođeni trenerom Oliverom Kostićem uspeli su da se posle slabog prvog poluvremena (samo 25 datih poena) u kojem su u više navrata gubili i sa 14 poena razlike, vrate u igru i trijumfuju. U trećoj deonici Spartak je odigrao u visokom ritmu kako u odbrani tako i u napadu. Uspeli su Subotičani da najpre izjednače, a zatim i povedu sa 61:64. Tada su domaći preko Mikavice ubacili 2+1 poen i na 22 sekunde pre kraja ušlo se u neizvesnu završnicu. Ubrzo je Simović faulirao Barnu koji je uspešno relizovao dva slobodna bacanja,  a kako igrači Novog  Pazara nisu  iskoristili poslednji napad, slavlje Subotičana je moglo da počne. 

Spartak Office Shoes: Hardi 16 (5 skokova), Prlja 4, Danilović 12, Sokolović 6 (3 osvojene lopte), Barna 15, Jugović 3, Ilkić, Šarenac, Nikolson 10 (5 skokova), Kojić, Gazibegović, Opoku.

Trener Spartaka Oliver Kostić:“ Čestitao bih mojim igračima na izvanrednoj reakciji i koncentraciji u odbrani u drugom poluvremenu. Sa odbranom smo se vratili u utakmicu i završili smo sa odbranom. To je nešto što je osnova za našu igru ubuduće. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj utakmici, mislim da su odigrali odličnu utakmicu, detalji su odlučivali“. 

Spartak je peti na tabeli sa odnosom pobeda i poraza 6/2, a u zaostalom meču 8. kola u sredu 23.11. od 19 časova dočekuju pančevački Tamiš.