Korisnici Gerontološkog centra iz fotelje „putovali“ na Kubu

Korisnici Gerontološkog centra imali su priliku tokom prepodneva da se upoznaju sa istorijom, kulturom i kuhinjom Kube. Upoznavanje sa Kubom organizovano je kroz program “Putovanje iz fotelje” koja se tokom protekle dve godine organizuje u Gerontološkom centru.

Marija Maričić ima 85 godina, a već 13 godina živi u domu “Dudova šuma” Gerontološkog centra Subotica. Kako kaže, uživa u svim dešavanjima koja se organizuju u Centru, a posebno su joj draga “Putovanja iz fotelje” jer uvek ima priliku da sazna nešto novo.

Kroz program “Putovanje iz fotelje” korisnici Gerontološkog centra imali su priliku do sada da “posete” Meksiko, Irsku, Jamajku, Italiju, Nemačku i Grčku. Naši najstariji sugrađani kroz ovaj program imaju priliku da se upoznaju sa istorijom i kulturom određene zemlje, ali i da probaju specijalitete karakteristične za to podneblje.

Grad Subotica je iz ovogodišnjeg budžeta opredelio oko 50 miliona dinara za Gerontološki centar, što je najviše novca za ovu ustanovu i programe koje organizuje od 2016. godine.

Kako najavljuju u Gerontološkom centru, ovakvi i slični programi nastaviće se i u narednom periodu, dok se za februar najavljuje bogat muzički program.