понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Konkursi za poljoprivrednike

Konkursi za poljoprivrednike

Do sredine odnosno do kraja februara je rok za podnošenje prijava za konkurse Ministarstva poljoprivrede odnosno Pokrajinskog sekrretarijata za poljoprivredu. Poljoprivrednim proizvođačima je na raspolaganju veliki broj konkursa iz različitih oblasti.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je dva javna poziva za poljoprivrednike. Jedan se odnosi na kupovinu mehanizacije za ratare i za opremanje u stočarstvu, a novinu predstavlja projekat Ministarstva poljoprivrede koji sprovode u saradnji sa Svetskom bankom tzv. SCAP projekat namenjen za kupovinu traktora.

Pored konkursa Ministarstva poljoprivrede, konkurse je raspisao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu gde je otvoreno više linija konkursa. Među konkursima je i konkurs za kupovinu priključne mehanizacije u sektoru voća, povrća, cveća uključujući i ostale useve gde poljoprivrednici mogu konkurisati i sa predračunom ako je vrednost investicije preko 200 ili 300.000 dinara u zavosnosti od mehanizacije. Osim ovog, Sekretarijat je raspisao još niz konkursa za navodnjavanje, za protivgradne mreže, za opremanje stočarskih farmi i za preradu mleka i mesa.

Rokovi za podnošenje zahteva za konkurse Ministarstva poljoprivrede su do 28. februara, dok su rokovi za konkurisanje kod Pokrajinskog sekretarijata između 18-20. februara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u centru grada

Negativan primer zakorovljene površine u našoj akciji zabeležili smo iza zgrade Otvorenog univerziteta na parceli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.