понедељак , 14 јуна 2021
Naslovna / Društvo / Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara

Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara

Za mesto u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi mogu da konkurišu učenici završnih godina osnovnih i srednjih škola.Status učenika i kadeta vojnih škola steći će najbolji među onima koji ispune zahteve selekcije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Školovanje u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA i Vojnoj gimnaziji je besplatno.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane diplome Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA priznate su i prepoznate u sistemu visokog školstva Republike Srbije, a učenici i kadeti će imati priliku za usavršavanje i napredovanje koje se budućim podoficirima i oficirima nude.

„Osnovni komandnoštabni kurs, Komandnoštabno i Generalštabno usavršavanje, Visoke studije bezbednosti i odbrane, master i doktorske studije na Univerzitetu odbrane, brojni kursevi i usavršavanja u zemlji i inostranstvu, obogatiće fond znanja starešina Vojske Srbije i omogućiti im da tokom službe zauzmu i neka od najodgovornijih mesta u sistemu odbrane“, navodi se u saopštenju.

Ističu da su u poslednjih nekoliko godina uložena značajna sredstva u opremanje Vojske Srbije najsavremenijim naoružanjem.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kraj Spasovdanskih svečanosti

U okviru programa proslave hramovne slave – Spasovdan, u porti hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg juče …

Jedan komentar

  1. Skolovanje nije besplatno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *