среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Кonkurs za program „Moja prva plata“ produžen do 23. septembra

Кonkurs za program „Moja prva plata“ produžen do 23. septembra

Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu programa Vlade Srbije „Moja prva plata“, produžen je do 23. septembra, zbog velikog broja pristiglih prijava u proteklih par dana i povećanog interesovanja kompanija, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Poslodavci mogu na sajtu https://mojaprvaplata.gov.rs/ da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos.

Program „Moja prva plata“ će u drugom ciklusu omogućiti da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem, steknu prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem – trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci.

Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države obuče i zaposle nove kadrove.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci a država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *