Konferencija beba

 

U sklopu obeležavanja Zavičajnih dana juče na trgu je održana treća po redu konferencija beba. Počasni gost pesnik Ljubivoje Ršumović recitovao je stihove pesama koje je pisao za decu, nakon čega je održano takmičenje beba u puzanju i brzom presvlačenju. Program je upotpunio nastup plasnog kluba ,,Mon Mirage“ i pevača Branimira Rosića.

Takmičenje je bilo organizovano za mame i bebe, a dok su se bebe takmičile u brzom puzanju, mame su se takmičile u brzom presvlačenju beba.Učesnici i pobednici dobili su vredne nagrade i priznanja, a najmlađi učesnik bila je beba stara dva meseca.

Prvi put gost konferencije je bio pesnik Ljubivoje Ršumović koji je prisutnima recitovao stihove svojih pesama posvećene deci. Želja mu je da sva deca postanu dobri i plemeniti ljudi, a kako kaže put to toga je ,,druženje“ sa pesmom, knjigom i lepim rečima.

Tode Nikoletić, koji je bio u ulozi voditelja programa konferencije beba ističe da zbog negativne demografske situacije treba podsticati i slaviti rađanje dece koji je najvažniji segment društva te da je to osnovni cilj ove manifestacije.

Ideja za stvaranje konferencije beba nastala je pre 17 godina u kulturnom Centru ,,Pale“, a od tada je zaživela i prihvaćena je u više od 40 gradova širom regiona. U našoj državi je ovo jedina konferencija beba što dodatno doprinosi značaju manifestacije ističu organizatori.