Koncert „Ta draga bića“ u Zoo vrtu

U Zoološkom vrtu na Paliću za najmlađe posetioce održan je koncert pod nazivom „Ta draga bića” udruženih dečijih horova iz Sremske Mitrovice. Članovi udruženih dečijih horova izveli su pesme pesnika i kompozitora, Bore Majdanca. Ovo je prvi u nizu nastupa, a plan je da se obiđu svi Zoo vrtovi u zemlji.
Ovaj nastup predstavlja krunu dugogodišnje saradnje pesnika Bore Majdanca i dečijih horova iz Sremske Mitrovice. Zoološki vrt na Paliću prvi je domaćin u okviru ove manifestacije. Najmlađi posetioci uživali su u pesmama o životinjama, od kojih se neke od pomenutih nalaze u Zoo vrtu. Pesnik navodi da, pored osnovnog zanimanja, najrađe piše pesme za decu, a da su pesme koje su bile u sklopu programa, učetvovale i na mnogim festivalima.
Na repertoaru su bile mnogobrojne pesme o životinjama, a ovo je prvi put da hor peva na mestu gde se životinje i nalaze. U svaku narednu numeru članovi hora publiku su uveli izvođenjem adekvatnog skeča. Najbolje mesto za pevanje pesmica o životinjama svakako jeste ZOO vrt, tim putem će se deci na pravi način dočarati sadržaj, poručio je dirigent, Tamara Pajkanović.
Zoološki vrt na Paliću, domaćin je ove manifestacije, a kako poručuju počastvovani su zbog toga.
Nakon Zoo vrta na Paliću, nastupi će se održati i u ostalim Zološkim vrtovima Srbije, u Jagodini, Boru i u Beogradu. Članove udruženih dečijih horova iz Sremske Mitrovice čine deca uzrasta od 7 do 16 godina.