Konačno se zahuktala i sezona za hokejaše Spartaka, koji su prethodnog vikenda imali izuzetno uzbudljiv i dinamičan vikend

Selekcija U10 je u subotu 05.10. učestvovala na turniru B kategorije u Dunaujvarošu (Mađarska) na koje je odigrala četiri utakmice i zabeležila skor od po jedne pobede i nerešenog rezultata (DAB 7:0 i IFJOG 4:4), kao i dva minimalna poraza (FTC 1:2 i Jegoroszlanok 1:2). Ono što ohrabruje za sam početak sezone jeste činjenica da su mladi hokejaši Spartaka bili bolji protivnik na svim utakmicama, ali jednostavno nisu uspeli da realizuju tu kvalitetniju igru u samoj završnici, te su na kraju bili kažnjeni pomalo naivnim golovima iz nekih kontri i polukontri. Sve u svemu, ovakvih utakmica i turnira nam treba što više tokom sezone, i ovo je ekipa koja će nastaviti da ređa lepe rezultate u ovoj kategoriji.

Za U10 HK Spartrak su igrali: Poljaković Filip, Ponjavić Andrija, Rajković Marjan, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Lukić Dunja, Popov Novak, Iveljić Matija, Blažić Teodor, Mandić Antonija i Kovač Nina. Trener: Brestovac Uroš.

Selekcija U12 je u nedelju 06.10. krenula sa zvaničnim utakmicama u sklopu B prvenstva Mađarske, u kojem i ove nastupamo u fuziji sa HC Kiskoros (HUN) i u Budimpešti su odigrali utakmicu sa ekipom OHA koju su pobedili sa ubedljivih 13:1 (3:0 5:1 5:0). Sigurnom igrom od početka do kraja meča, sve konce su držali u svojim rukama i zasluženo su odneli prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu.

Za U12 od dece iz Spartaka je nastupilo čak njih jedanaest: Penava Ognjen, Bem Karlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Marton Leon, Popov Jovana, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Brestovac Relja i Milanko Danilo. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U14 je u subotu 05.10. imala veoma nezgodno gostovanje u Debrecenu protiv istoimene ekipe i doživela čak treći poraz u ovogodišnjem prvenstvu B Mađarske (0:12), gde nastupamo u fuziji sa HC Kiskoros. Prosto su domaćini bili klizački mnogo dominantniji jer imaju led čak 10 meseci godišnje, a otpor gostiju su definitivno slomili u poslednjih 5 minuta utakmice, kada su na brzinu dali 5 golova. Ova ekipa je imala i vrlo nezgodan raspored na samom startu šampionata, jer su već ukrstili palice sa dve ekipe koje su realno po kvalitetu u „A“ nivou takmičenja.

Za U14 su od subotičke dece nastupili: Milodanović Ana, Sekulić Elena, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David i Vučinić Vasilije. Trener: Jaramazović Zoran.

U nedelju 06.10. u Novom sadu je održana manifestacija WGIHW (World Girls Ice Hockey Weekend) koji organizuju
IIHF (International Ice Hockey Federation) u saradnji sa SHLS (Savez hokeja na ledu Srbije) i koji ima za cilj popularizaciju i omasovljavanjeovog sporta za devojčice, devojke, žene. Okupilo se ukupno 56 devojčica (52 igračice i 4 golmanke) uzrasta od 6 do 18 godina, iz svih pet klubova u Srbiji (Crvena Zvezda, Partizan, NS Stars, Vojvodina i Spartak), kao i 7 trenera, koji su vredno radili sa njima više od dva i po sata na ledu. Devojke su bil podeljene u tri „radne grupe“ po uzrastu i trenutnom hokejaškom umeću, i imale najpre pokazni trening od 90 minuta kroz koji su prošli sve osnovne elemente igre, a posle male pauze novih 75 minuta za tzv „small area games“, igre, mini takmičenja, šutiranje penala i slično.

Na ovom lepom skupu od devojčica iz Subotica su bile: Vereš Sintia, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Poljaković Lana, Rac Sabo Hanna, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Čepela Teodora, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Šabić Iva i Brestovac Tara, a pored toga još osam devojčica iz HK Spartak nije moglo da dođe iz raznih privatnih razloga. Trener: Brestovac Uroš.

Narednog vikenda selekcije U12 i U14 igraju svoje utakmice u sklopu B prvenstva Mađarske, selekcija U8 treba da učestvuje na turniru u Kiškorošu (Mađarska), dok selekcija U16 treba u Beogradu da odigra dve utakmice u sklopu Prvenstva Srbije sa HK Crvena Zvezda i HK Partizan.