среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Komunikacija između kultura u Karpatskoj regiji u Hemijsko-tehnološku školi

Komunikacija između kultura u Karpatskoj regiji u Hemijsko-tehnološku školi

Đaci iz Mađarske, Rumunije, Ukrajune, Slovačke i Slovenije posetili su Hemijsko-tehnološku školu u okviru projekta: ,,Komunikacija između kultura u Karpatskoj regiji“. Iz škole poručuju da je sedmodnevna poseta koja se završava sutra, nastavak ostvarene decenijske saradnje.

Učenici sa kojima smo razgovarali rekli su nam da im se veoma dopada naš grad, a da su se njihovi domaćini veoma potrudili da im ulepšaju boravak. Aktivnosti i radionice u kojima su učestvovali tokom nedelju dana su im se svidele i voleli bi da održe prijateljstva koja su stekli.

Učenici i zaposleni u Hemijsko-tehnološkoj školi su učenicima osam škola karpatske regije pripremili bogat program upoznavanja grada i okoline, u sklopu radionica koristili su šivaone i vršili su oglede u hemijskim laboratorijama, a imali su i sportske aktivnosti. Cilj posete je bio upoznavanje mladih i druženje uz prihvatanje različitosti, naglasio je direktor škole koja je ove godine domaćin.

Poseta četrdeset i dvoje đaka i profesora srednjih škola iz karpatske regije, Hemijsko-tehnološkoj školi završava se sutra, a uzvratna poseta biće ostvarena naredne godine. Iz škole poručuju da im je dobra saradnja sa školama iz inostranstva omogućila osim poseta i razmenu učenika što je veoma značajno za sticanje novih znanja i razmenu iskustava.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U parku na Prozivci zasađena su stabla u okviru projekta “Zelena Srbija”

U parku na Prozivci zasađena su stabla crvenocvetnog kestena, japanske ukrasne trešnje i piramidalnog graba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *