Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je komemoracija povodom smrti Slavka Paraća. On je preminuo u utorak, u 63. godini života posle duge i teške bolesti. Od njega su se oprostili članovi porodice, rodbina, prijatelji, kolege, ali i brojni građani koji su poštovali njegov rad.

Na komemoraciji je rečeno kako će Slavko Parać ostati upamćen kao veliki lokal patriota, koji je obožavao Suboticu, i isticao da su vojvođanske vrednosti nešto što je najplemenitije na ovim prostorima. Ljude je delio isključivo na dobre i loše, a ne na osnovu nacionalne pripadnosti.

Prijatelji Slavka Paraća navode da se politikom bavio sa strašću, ali nikada ostrašćeno. On je pre svega bio veliki čovek, pa tek onda veliki političar. Kroz čitavu političku karijeru borio se provtiv stavova, ali ne i protiv ljudi.

Kolege iz Skupštine grada pamtiće ga kao čoveka koji je isticao kako moć ne leži u funkciji na kojoj se neko nalazi, već u pristupačnosti običnim ljudima i njihovim potrebama.

Slavko Parać je svoju političku karijeru započeo u ranoj mladosti angažovanjem u Savezu socijalističke omladine u Subotici. U bogatoj političkoj karijeri obavljao je mnoge značajne funkcije. Subotičani će ga pamtiti kao jednog od osnivača antiratnog pokreta Golubovi Subotice i predsednika Saveza građana Subotice. Poslednjih 12 godina života posvetio je radu u Demokratskoj stranci.