Kod krojača najčešće zbog prepravke

Nekada se odeća redovno šila u krojačkim radnjama, a danas je to nešto drugačije, te su prepravka garderobe i skraćivanje, najčešće usluge koje građani traže, kažu krojači.

Vešte ruke zanatlije od tkanine mogu da stvore i najlepše odevne komade, koji laskaju figuri i izgledu vlasnika, te smo pitali sugrađane da li i koje su to najčešće krojačke usluge koje koriste. Dok pojedini koriste usluge krojača, drugi se oslanjaju na sopstveno znanje kada je reč o sitnim prepravkama.

Krojači kažu da posla ima i da dobro ide, ali ipak postoji razlika u odnosu na ranije, a to je u vrsti usluga koje se traže. Dešava se da neko traži da se sašije neki odevni predmet, ali uglavnom su to prepravke. Razlike u generacijama koje dolaze kod krojača nema, te podjednako dolaze i mladi, ali i starije generacije.

Cene usluga se kreću u zavisnosti od vrste, pa tako skraćivanje košta 300 dinara, dok skraćivanje uz sužavanje košta 400, a za šivenje nekog određenog komada odeće, cena zavisi od modela i materijala. Prema rečima krojača, ljudi se generalno ne žale na postojeće cene.