Klub za traženje posla NSZ

Svako četvrto lice koje prođe obuku u Klubu za traženje posla Nacionalne službe za zapošljavanje pronađe zaposlenje u roku od 6 meseci nakon obuke, pokazuju podaci subotičke filijale NSZ.

Među trenutnim polaznicima Kluba za traženje posla nalazi se i Sanja Milivojević koja smatra da će ovom obukom steći nova znaja koja će joj pomoći da se poslodavcima predstavi u najboljem svetlu. Sanjin cilj je da nađe posao u oblasti administracije i turizma, u kojima ima iskustva.

Nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje imaju mogućnost da pohađaju Klub za traženje posla putem kojeg se polaznici osposobljavaju da lakše dođu do zaposlenja. U ovom Klubu se kroz grupni rad nezaposlena lica obučavaju na koji način da se najbolje predstave poslodavcima kada konkurišu na određeno radno mesto. Prema podacima NSZ Filija Subotica, svaki 4. polaznik ovog kluba nađe zaposlenje u roku od 6 meseci nakon završetka obuke.

Klub za traženje posla NSZ postoji od 16. marta 2009. godine,a u proteklih deset godina više od 1500 lica prošlo je obuku u ovom klubu.