Klub dizača tegova „Spartak“ proslavio je 70. rođendan

Klub dizača tegova „Spartak“ proslavio je 70. rođendan

Povodom sedam decenija uspešnog postojanja Kluba dizača tegova“Spartak“, u subotu, u Hali sportova, organizovan je tradicionalni, 33. po redu, međunarodni Kup Subotice u dizanju tegova, na kojem su, pored tri domaća kluba, nastupili takmičari iz: Malte, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Francuske.

U ekipnom plasmanu prvo mesto, sa 1012 bodova, pripalo je „Spartakovim“ dizačima tegova, čije boje su, pod stručnim vođstvom trenera Stipana Verta, branili: Ervin Aroksalaši, Tamaš Kajdoči i Ervin Rožnjik. Drugi je bio „Herkules“ iz Bača sa 901 bodom, dok se na trećoj poziciji našao niški „Naisus“ sa 892 boda.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Nenad Kužić iz „Naisusa“. Drugo mesto pripalo je Subotičaninu Ervinu Rožnjiku, a treći je bio Tamaš Kajdoči.

Izjava – Ervin Rožnjik, takmičar KDT „Spartak“

U okviru ovog takmičenja, a u organizaciji Saveza Srbije i Međunarodne federacije za dizanje tegova, ali uz veliku pomoć Sportskog saveza Grada Subotice, održan je i međunarodni seminar za takmičare, trenere i sudije. Bila je to lepa prilika da se uz pomoć trenera Stipana Verta, koji je u ovom klubu neprekidno već 57 godina, prisetimo najvećeg uspeha ovog uzornog sportskog kolektiva u dosadašnjoj istoriji.