Klima uređaji – sve popularniji vid grejanja

Zbog odloženog početka grejne sezone, mnogi građani se odlučuju da svoje domove greju pomoću klima uređaja. Prema rečima servisera, ovaj tip grejanja sve je popularniji u našem gradu, i dodaju da ukoliko se koristi pravilno, prostorije će biti zagrejane, a računi za sturju neće biti vrtoglavo visoki.

Serviseri klima uređaja od početka hladnijih dana imaju pune ruke posla, a da je ovaj vid grejanja u domaćinstvima sve zastupljeniji pokazuju i odgovori anketiranih Subotičana. Mnogi se odlučuju da klimu koriste za dogrevanje do početka grejne sezeone, ali ima i onim koji klimu koriste i tokom čitave grejne sezone. Kako kažu, kada uperede trenutne cene drva, peleta ili gasa sa računom za struju, ova opcija im je u mnogome isplativiija i za kućni budžet.

Prema rečima servisera, najefikasniji način uštede struje ovim tipom grejanja podrazumeva dobru izolaciju doma i da korisnik podesi željenu temperaturu koju nakon toga neće korigovari. Pored toga, savet je da se uređaj ne pali i gasi u velikim vremenskim intervalima. Takođe, kako bi klima bila ispravna i bezbedna za korištenje, preporučljivo je da se pre početka grejanja obavi servis.

Za ugradnju klime potrebno je izdvojiti od 12 do 24 hiljade, u zavisnosti od tipa uređaja, dok je čišćenje od 3.500 do 5.000 dinara.