понедељак , 14 јуна 2021
Naslovna / Društvo / Kisić: Plaćeno bolovanje 100% – podrška za vakcinisane

Kisić: Plaćeno bolovanje 100% – podrška za vakcinisane

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević očekuje da će većina poslodavac postupiti po preporuci o isplati naknade 100 odsto zarade samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zaraze korona virusom, a koji su vakcinisani, i poručila da to nije diskriminatorna odluka, prenosi TANJUG.

„To je preporuka i na osnovu preporuke i prvi put i sada verujem i ovaj drugi put će da se izmene kolektivni ugovori koji idu isključivo u pravcu održavanja bezbednih radnih sredina i bezbednog radnog kolektiva, uz podršku svima onima koji se odgovorno ponašaju i prema svom zdravlju i prema zdravlju svog naroda, a do sada su se vakcinisali bar jednom dozom“, rekla je ministarka. Navela je da bi ostali zaposleni koji se nisu vakcinisali, a zaraze se korona virusom, primali 65 odsto zarade tokom bolovanja.

Vlada Srbije je juče usvojila dopunu Zaključka iz 2. aprila 2020. godine, kojom će se naknada 100 odsto zarade isplaćivati samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zarazne bolesti kovid-19, a vakcinisani su, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani.

Ostali zaposleni koji se razbole od kovida dobijaće 65 odsto zarade tokom bolovanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kraj Spasovdanskih svečanosti

U okviru programa proslave hramovne slave – Spasovdan, u porti hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg juče …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *