Karavan „Zajedno možemo“ stigao u Suboticu

Karavan “Zajedno možemo” Udruženja “Budimo bezbedni” stigao je i u naš grad. Tokom posete održan je i sastanak u Gradskoj kući, na kojem su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, i Udruženja slepih i slabovidih iz Subotice.

U Srbiji živi oko 700.000 invalida, sa sličnim problemima i potrebama, bez obzira na to koji invaliditet je u pitanju, rekla je Dea Đurđević, predsednica Udruženja “Budimo bezbedni”. Stoga su i oformili karavan “Zajedno možemo”, kako bi osnažili sve osobe sa invaliditetom da izađu iz svojih domova i krenu da rade, funkcionišu i ostvare saradnju sa svojim lokalnim samoupravama.

O položaju osoba sa invaliditetom u Subotici, ali i konkretnim projektima koje će sprovoditi u narednom periodu, na održanom sastanku govorio je i predsednik Udruženja slepih i slabovidih, Veso Avram.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na teritoriji Grada.

Ciljevi udruženja “Budimo bezbedni” su unapređivanje bezbednosti i zdravlja ljudi, promovisanje bezbednog ponašanja, inkluzija osoba sa invaliditetom u društvo, edukacija građana, a posebno dece i mladih o značaju bezbednog ponašanja.