Karavan Agencije za bezbednost saobraćaja „Bezbednost počinje sa tobom“ posetio Suboticu

Karavan Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije pod sloganom „Bezbednost počinje sa tobom“, posetio je danas Suboticu sa ciljem edukacije i povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Subotičani koji su danas između 12 i 13 časova prošetali centrom grada imali su priliku da vide mlade ljude koji su bili našminkani tako da prikažu neku od posledica saobraćajnih nezgoda sa transparentima u rukama na kojima su stajale poruke koje treba da osveste kod svih nas da je neohodno odgovorno ponašanje u saobraćaju. Ovaj performans je deo karavana Agencije za bezbednost saobraćaja koji obilazi nekoliko gradova u Srbiji sa ciljem da podigne bezbednost u saobraćaju.

Grad Subotica je jedan od 5 gradova u Srbiji kroz koje prolazi ovaj karavan. U našem gradu je u poslednjih 5 godina 40 lica izgubilo život u saobraćajnim nezgodama, a oko 1600 je povređeno. Akcije poput današnje su usmerene pre svega na mlade ljude, ali i sve ostale učesnike u saobraćaju bez obzira na to u kom svojstvu učestvujemo u saobraćaju.

Prolaznici su danas imali priliku i da se upoznaju sa ostalim kampanjama Agencije za bezbednost saobraćaja kao i sa svim pitanjima u vezi sa bezbednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju.