Kakvi su uslovi života u MZ Dudova šuma ?

 

U toku ove godine u MZ Dudova šuma izvršeni su radovi na poboljšanju osvetljenja, postavljeni su ležeći policajci na pešačkoj zoni, asvaltirane su ulice u okolini Gerontološkog centra i napravljeni su trotoari kako bi se olakšalo kretanje starijim sugrađanima ističu iz mesne zajednice. Prema rečima predsednika Saveta MZ Dudova Šuma, Dragana Rudovića, do kraja godine planirano je sprovođenje druge faze radova u prostorijama mesne zajednice koje će biti korišćene u najboljem interesu građana.

Dragan Gvozdenović je član mesne zajednice ,Dudova šuma od 1982. godine, a kako kaže zadovoljan je rukovodstvom. Prema njegovom mišljenju najveći problemi sa kojima se suočavaju su nemarni građani koji male korpe za smeće koriste za odlaganje veće količine smeća kao i neogovorni vlasnici pasa koji šetaju pse bez zaštitne korpe i ne kupe izmet svojih kućnih ljubimaca. Svi ostali problemi bezbednosti starijih građana, osvetljenja i asvaltiranja se po njegovom mišljenju rešavaju veoma uspešno.

Prema rečima predsednika Saveta MZ Dudova šuma, Dragana Rudovića, koji se na toj funkciji nalazi dve godine, problem osvetljenja je rešen, a duž ulice A.M.Tita postavljene su štedljive sijalice. Napravljena su tri nova autobuska stajališta, a u planu je postavljanje dva dodatna. On ističe da su zamenjene sve kante za smeće kao i kontejneri i da su zasađeni drvoredi, a trenutno se odvijaju radovi unutar prostorija MZ.

Mesna zajednica Dudova šuma je jedna od najstarijih i najvećih mesnih zajednica u našem gradu, broji oko 10.500 stanovnika. Tokom narednog meseca planirano je asvaltiranje ulice Isidora Milkoa, a u Šidskoj ulici biće postavljeno par novih svetiljki, od ponedeljka počinje izgradnja trotoara od pošte do ulice Zrinskog i Frankopana. U toku naredne godine planirana je izgradnja novog parking prostora ispred Hale sportova.