Kadeti i omladinci FK Spartak završavaju ovogodišnju takmičarsku sezonu

Hoće li se kadeti Fudbalskog kluba Spartak i naredne sezone takmičiti u Ligi Srbije biće poznato u subotu, kada će se, na pomoćnom terenu Gradskog stadiona sa veštačkom travom, odigrati utakmica poslednjeg, 30. po redu, kola, u kojoj će Subotičani, u 13 časova, ugostiti ekipu Novog Pazara.

Nakon 29 odigranih kola izabranici trenera Bogoljuba Džinića, sa 36 osvojenih bodova, zauzimaju dvanaesto mesto na tabeli, a njihov predstojeći protivnik, sa istim brojem bodova, ali slabijom gol razlikom, nalazi se za jednu poziciju ispod njih.

To znači da će o daljnjoj sudbini kadeta plavih golubova i Novog Pazara odlučivati, upravo, njihov međusobni duel, u kojem će fudbaleri Spartaka dati sve od sebe da se revanširaju Novopazarcima za poraz od 2:1 u jesenjem delu prvenstva.

Za razliku od kadeta, petoplasirani omladinci Fudbalskog kluba Spartak na zatvaranju ovogodišnje takmičarske sezone imaće znatno lakši posao, pošto, isto u subotu, ali u 11 sati, dočekuju četrnaestoplasirani Radnički iz Pirota, protiv koga su jesenas slavili sa ubedljivih 4:0. Bez obzira na ishod tog susreta, izabranici trenera Saše Đurasovića, u konkurenciji šesnaest ekipa, zadržaće plasman na odličnom petom mestu na tabeli.