Kad počinje isplata 3.000 dinara za vakcinisane?

Prijava za novčanu pomoć od 3.000 dinara namenjena građanima starijim od 16 godina koji su primili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa počela je prekjuče i trajaće do 15. juna

Odziv je veliki, pa se tako u prva 24 sata prijavila gotovo četvrtina vakcinisanih, na čije račune bi uskoro trebalo i da legne novac.Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da će novac građanima biti uplaćen do 20. juna. U Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zaraze bolesti kovid 19, koju je donela Vlada Srbije, navedeno je samo da će novac biti isplaćen u junu.

Poslednje saopštenje po tom pitanju došlo je pre dva dana iz Ministarstva finasija u kom je istaknuto da će „isplate biti realizovane odmah po završetku prijave“.
Iako je državnom Uredbom predviđeno da pravo na 3.000 dinara imaju građani stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv koronavirusa, ministarka rada Darija Kisić Tepavčević najavila je da će ovo pravo moći da ostvare i oni koji su se do 31. maja prijavili preko portala eUprave i prvu dozu prime u roku od nedelju dana.

Osim penzionera i osoba koji izdržavaju zatvorske kazne svi drugi građani koji žele da dobiju 3.000 dinara moraju da podnesu prijave, uključujući i korisnike socijalne pomoći.