недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Kultura / Jubilarnih 60 godina Savremene galerije

Jubilarnih 60 godina Savremene galerije

Savremena galerija je u susret obeležavanju svog velikog jubileja – 60 godina od osnivanja i početka rada, za posetioce pripremila potpuno novi ciklus dešavanja u martu, pod nazivom “Sreda u Savremenoj galeriji Subotica”. Prvi program ciklusa počinje danas od 19 časova, a ulaz je besplatan.

U susret obeležavanju jubileja – 60 godina od osnivanja i početka rada, koji će biti u aprilu, svake srede tokom marta u Savremenoj galeriji biće organizovan po jedan događaj. Ovaj raznovrstan martovski program, koji nosi naziv “Sreda u Savremenoj galeriji Subotica”, osmišljen je imajući u vidu potrebe publike, ali i želju Galerije da svojim posetiocima pokloni kvalitetno provedeno vreme.

Savremena galerija Subotica osnovana je 1962. godine kao Likovni susret – Palić, odlukom tadašnjeg Narodnog odbora Opštine Subotica. U decenijama koje su sledile, Galerija je priredila brojne izložbe vodećih umetnika, kao što su Ljuba Popović i Olja Ivanjicki, ali je nastavila i da pomno prati lokalnu umetničku scenu. Savremena galerija nije samo galerija, već delimično i muzej, jer mimo izložbi kolekcioniše umetnost i u svojim zbirkama čuva preko 1400 umetničkih dela, koja svedoče o razvoju umetnosti na ovim prostorima u proteklih 60 godina, rekla je Nela Tonković, kustoskinja Savremene galerije.

Prvi program ciklusa počinje danas, pod nazivom “Filmsko veče”, sa početkom od 19 časova, a ulaz je potpuno besplatan.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Pepeljuga” najbolja predstava na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

Svečanom ceremonijom zatvaranja i proglašenjem dobitnika nagrada u Dečjem pozorištu Subotica, u petak je zatvoren …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.