Jubilarni koncert grupe „Iskon“ na Letnjoj pozornici

Jubilarni 20. godinu postojanja, Etno grupa „Iskon”, obeležiće koncertom koji će biti održan 4. septembra na Letnjoj pozornici na Paliću, sa početkom od 20 časova.

Punih dvadeset godina Etno grupa “Iskon” neguje i čuva od zaborava tradiocionalnu muziku našeg podneblja. Svi zaljubljenici ove vrste muzike imaće priliku da uživaju u koncertu 4. septembra, na Letnoj pozornici na Paliću. Kako navode članovi grupe, intenzivne pripreme za koncert trajale su oko godinu dana, a tom prilikom publici će predstaviti i svoj najnoviji album.

Jubilarne dve decenije rada najaviće dve kosovske pesme – “Gusta mi magla padnala” i “Marijo bela kumrijo” koje su snimljene u okviru projekta „Iskon i prijatelji”, zajedno sa muzičarima iz Meksika, Italije i Francuske, kao i uz pomoć subotičkog dečijeg hora „Iskončići”.

Gosti na koncertu biće članovi dečijeg hora „Iskončići”, ali i učenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole u Subotici.

Koncert su podržali Grad Subotica, Grad Novi Sad i Sokoj, a svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti onlajn putem ili u klubu “Dvorište” na Korzou.