Još uvek je neizvestan datum nastavka takmičenja u Superligi Srbije za fudbalere

Izgleda da su se ljubitelji takozvane „najlepše sporedne stvari na svetu“ već jako zaželeli fudbala, pošto su, u proteklih nekoliko dana, u brojnim medijima osvanule informacije u vezi nastavka takmičenja u Superligi Srbije.

Tragom tih vesti, kontaktirali smo mladog i ambicioznog predsednika Fudbalskog kluba „Spartak“ Nikolu Simovića, koji nam je otkrio kada bi lopta opet mogla da se zakotrlja na fudbalskim terenima u našoj zemlji.

Posle prvenstvene utakmice 26. kola protiv novosadske „Vojvodine“, koju su „plavi golubovi“, zbog epidemije korona virusa, odigrali, bez prisustva publike, na Gradskom stadionu u Subotici, u našoj zemlji, 16. marta, uvedeno je vanredno stanje, a ekipa subotičkog superligaša je raspuštena. Od tada igrači se nalaze u svojim domovima i od šefa stručnog štaba Vladimira Gaćinovića dobili su program individualnih treninga, koji će im pomoći da ostanu u adekvatnoj fizičkoj spremi i da održe neophodan nivo forme.

Zbog epidemije korona virusa, odložena je i druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona, koja je trebala da počne tokom ovog meseca, a prema ranijim najavama ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sportska zbivanja u Srbiji, bar do jeseni, odvijaće se bez prisustva publike.
Naravno, sve to zavisiće od razvoja aktuelne epidemiološke situacije, a konkretnije odluke nadležni državni organi doneće nakon konsultacija sa medicinskim stručnjacima, pa ljubiteljima fudbala ništa drugo ne preostaje nego da, za vreme trajanja vanrednog stanja, ostanu kod svojih kuća i da se nadaju skorom početku povratka u normalu u svim sferama života, čiji neizostavni deo je, svakako, i sport.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime