JKP “Vodovod i kanalizacija” obeležilo je 60 godina postojanja

JKP “Vodovod i kanalizacija” osnovano je 1962. godine, međutim kako je istaknuto na današnjoj svečanosti povodom obeležavanja 6 decenija postojanja ovog preduzeća, organizovano vodosnabdevanje u gradu postoji već 140 godina. U proteklom periodu realizovani su mnogobrojni projekti koji su doprineli proširenju vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstruisan je i Prečistač otpadnih voda, a u planu je rad na proširenju kako vodovodne tako i kanalizacione mreže, ističe direktor ovog preduzeća Đerđ Šugar.

Predstavnici lokalne samouprave poručuju da je JKP “Vodovod i kanalizacija” jedno od najznačajnijih preduzeća za funkcionisanje grada, te da će se i dalje raditi na proširenju kanalizacione i vodovodne mreže. Krajem godine očekuje se početak projekta “Čista Srbija” kroz koji će naš grad dobiti 110 km kanalizacije i dva prečistača.

Oko 70% grada sa Palićem trenutno je pokriveno vodovodnom, dok je kanalizacionom mrežom pokriveno oko 50%. Na vodovodnu mrežu priključeno je nešto više od 30.000 korisnika, a na kanalizacionu oko 18.000.