Jedriličari „Palića“ učestvovaće na ovogodišnjoj Balkanijadi

Jedriličar „Palića“ Danilo Bešić osvojio je treće mesto i okitio se bronzanom medaljom u klasi Laser Radial na Prvenstvu Mađarske, koje je održano u mestu Alšorš.

Na ovom nadmetanju Palićani su, pod vođstvom trenera Dejana Zakića, nastupili u sastavu: Danilo i Dario Bešić, Mate Salai, Petra Bujovčić i Kristina Boja, koja je branila boje Jedriličarskog kluba „Zemun“ i našla se na pobedničkom postolju u klasi Laser 4.7.

Osim toga, Jedriličarski klub „Palić“, uz podršku Jedriličarskog saveza Vojvodine, bio je domaćin i organizator Otvorenog pokrajinskog prvenstva, na kojem su od domaćih takmičara do pobedničkog postolja stigli: Danilo Bešić, koji se okitio zlatnim odličjem, Atila Dubičanac bio je drugi, dok je Robert Kovač zauzeo treću poziciju.

Odmah nakon nastupa na ove dve pomenute regate, jedriličari „Palića“: Nenad Zakić, Aleksa i Luka Sretenović, Danilo Bešić i Robert Kovač, pod dirigentskom palicom trenera Dejana Zakića, otputovali su u Tivat, gde će, od 6. do 11. septembra, braniti boje reprezentacije Srbije na 52. jedriličarskoj Balkanijadi, na kojoj se očekuje učešće preko 300 takmičara.