„Jedna uz drugu“ više od 2 godine podrška ženama sa karcinomom dojke

Podrška oboleloj osobi, ali i njenoj porodici jedna je od najvažnijih stvari prilikom suočavanja sa dijagnozom raka, poručuju članice Udruženja za podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma dojke „Jedna uz drugu“ povodom obeležavanja meseca borbe protiv raka.

Udruženje za podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma dojke „Jedna uz drugu“ u našem gradu postoji nešto više od dve godine, a tokom proteklog perioda ovo Udruženje uradilo je mnogo na tome da istakne značaj prevencije i podigne svet o ovoj bolesti, kao i o značaju njegovog pravovremenog otkrivanja. Organizovana su brojna predavanja, radionice, fizioterapeutske i psihološke vežbe za članice Udruženja i za sve žene koje se bore sa ovom opakom bolešću. Njihova poruka je da o karcinomu treba pričati i pružiti podršku svima koji se bore sa njim i kojima je teško da prihvate dijagnozu.

U periodu od oktobra prošle do aprila ove godine Udruženje „Jedna uz drugu“ sprovodi projekat „Zdrava majka- zdrava porodica“ koji je u završnici, a čiji je cilj bio povećavanje informisanosti žena iz prigradskih naselja o značaju preventivnih pregleda dojki i osnaživanje i umreževanje žena obolelih od karcinoma dojke.

Udruženje će okupljanjem ispred „Jadrana“ i zajedničkom rekreativnom šetnjom kroz grad 31. marta u 17 časova obeležiti kraj projekta „Zdrava majka- zdrava porodica“.