Javna rasprava o Nacrtu zakona o planiranju i izgradnji u četvrtak

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizuje skup koji će se, u sklopu javne rasprave o Nacrtu zakona o o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, održati u Subotici u četvrtak u Velikoj većnici Gradske kuće, od 11 do 14 časova. Tekst Nacrta zakona je dostupan na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture www.mgsi.gov.rs kao i na portalu e-uprave.
Donošenje ovog zakona je uslovljeno potrebom da se otklone određeni nedostaci koji su uočeni u dosadašnjoj praksi sprovođenja Zakona o planiranju i izgradnji, kao i da se poboljša efikasnost izdavanja elektronskih akata za građenje.
Da bi se ovi ciljevi ostvarili, potrebno je razmotriti predložena rešenja i pribaviti predloge za unapređenje Nacrta od strane nadležnih državnih organa i drugih zainteresovanih aktera. U tu svrhu je predviđeno da javna rasprava traje do 6. februara 2018. godine. Primedbe, predlozi i sugestije, dostavljaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putem elektronske pošte na imejl adresu [email protected] ili poštom na adresu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa naznakom „Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji“, 11000 Beograd, ulica Nemanjina 22-26.
Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, objavljen je i na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.