“Jaka žena- Palić 2022”

Na Paliću se održava četvrta po redu konferencija “Jaka žena- Palić 2022” sa ciljem osnaživanja žena, naročito onih iz ranjivih kategorija da pokrenu sopstveni posao, pod pokroviteljstvom pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam.

Konferencija je počela juče kada je održan panel posvećen osnaživanju žena koje su pretrpele nasilje, kao i ženama iz manjinskih grupa i ugroženih kategorija stanovništva da pokrenu sopstveni biznis, dok su u večernjim satima dodeljena priznanja ,,Jaka žena“. Među učesnicama koje su se juče predstavile je i prof. dr Mirjana Milankov, specijalista socijalne medicine koja je svoj profesionalni rad posvetila prevenciji povreda. Prof. Milankov je juče predstavila svoj roman “Prvi i/ili poslednji petlovi”, a tom prilikom je istakla da nije lako biti jaka žena, ali da je važno da pripadnice lepšeg pola spoznaju sebe kako bi se ostvarile u svim ulogama koje im život nameće.

Drugi dan konferencije posvećen je panelu o iskustvima uspešnih žena u regionu kao i izazovima u turizmu pod nazivom ,,Srbija na Paliću“, na kom će biti predstavljene nove strategije i inovacije u turizmu, a biće održana i panel diskusija o formuli uspešne prodaje. Ova konferencija okupila je veliki broj učesnika iz cele Srbije

Četvrto izdanje konferencija “Jaka žena” održano je na Paliću,a prethodne manifestacije održane su u Nišu i Vrnjačkoj banji.