Jadranka Jovanović nastupila u Velikoj većnici Gradske kuće

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održan koncert naše operske dive Jadranke Jovanović pod pokroviteljstvom Grada Subotice. Ovo je prvi celovečernji koncert naše umetnice u Subotici, a njena ideja bila je da predstavi mlade, talentovane učenike Muzičke škole koji su nastupili sa njom.

Operska diva, mecosopran Jadranka Jovanović iza sebe ima bogatu muzičku karijeru. Nastupala je na preko 120 svetskih operskih i koncertnih pozornica, od Pekinga do Meksiko Sitija, i od Palm Biča do Sibira. Sarađivala je sa najvećim svetskim dirigentima I sa istaknutim pevačima. Otpevala je preko 70 uloga iz opera i vokalno-instrumentalnih dela. U želji da promoviše mlade, talentovane muzičare, pozvala je najbolje učenike Muzičke škole da budu njeni gosti na koncertu.

Gosti Jadranke Jovanović na koncertu “Letnja serenada” u Velikoj većnici Gradske kuće bili su maturanti Srednje muzičke škole: sopran, Ester Čuzdi iz klase Tamare Marković i bariton Jacint Borbelj iz klase Herodek Eve. Umetnica je želela na ovaj način da da podršku mladim, talentovanim ljudima koji tek treba da se dokažu.

Subotička publika sinoć je imala jedinstvenu priliku da uživa u poznatim operskim arijama Rosinija, Bizea, Donicetija, poznatim napolitanskim pesmama, srpskoj muzici, muzici sa Islanda, ali i arijama iz mjuzikla i muzičkim iznenadjenjina poznatih svetskih evergrin tema.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime