среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Kultura / Izvedena predstava “Tobi, tužni psić“

Izvedena predstava “Tobi, tužni psić“

U Dečijem pozorištu odigrana je predstava pod nazivom ,,Tobi, tužni psić“. U publici su bila deca migranati iz prihvatnih centara u našem gradu i Kikindi, mališani iz vrtića ,,Naša Radost“, kao i deca iz Školskog centra ,,Dositej Obradović“.

Deca migranti sa kojima smo razgovarali rekli su nam da veoma vole pozorište i predstave, a da im se program radionica i aktivnosti tokom boravka u našoj zemlji dopada. Većina u našoj zemlji boravi već tri godine i pored toga što su neki od njih naučili naš jezik, nadaju se da će život nastaviti u Mađarskoj ili Nemačkoj kao budući lekari ili učitelji.

Iz Internacionalne organizacije za migracije poručuju da je predstava pod nazivom ,,Tobi tužni psić“ način za kulturnu i društvenu razmenu između migranata i lokalnog stanovništva. Deca iz različitih zemalja i kultura imala su priliku da zajedno neguju univerzalne vrednosti.

Cilj predstave je skretanje pažnje na vrednosti kroz priču glavnog lika-psa Tobija, koji traži svoje mesto u svetu. Deci se šalje poruka da uvek treba da budu ono što jesu tamo gde su što nije nimalo lako, a za to je potrebno da nauče da prihvate sebe i svoju ulogu u društvu. Koliko je to značajno za našu decu, toliko je važno i za decu migrante koji u našoj zemlji borave, poručili su glumci.

Iz Dečijeg pozorišta ističu da će i u buduće organizovati predstave za svu decu koja su zainteresovana, a deca migranti će šestog novembra posetiti dvorac Fantast čime se nastavljaju aktivnosti namenjene društvenoj i kulturnoj razmeni i sticanju novih znanja i iskustava.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u nedelju

U Velikoj većnici Gradske kuće u nedelju, sa početkom u 19 časova, biće održan koncert …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *